Božije dete

17. avgust, 2015.
Postavila sam pitanje andjelima, koje karte da otvorim taj dan. Usledio je odgovor Mary Queen i posle kratkog mešnja, izleti karta Otac.
Šta je ovo sad? I juče pričamo o maminom nepoznatom ocu, velikoj misteriji, ko je taj čovek, odakle je i kako izgleda. Nagađaju u mojoj porodici da je druge vere. da je bio lep, i da je tražio da vidi svoju ćerku kad je bila mala, ali se baba pravila luda jer se već bila preudala. Koje je vere? Izeš veru, ali odakle je? Mamu moju to i dalje boli, liči na veliku moćnu zgradu koja se savija pod udarima vetra jer nema temelj. Ja sam i dalje njena refleksija kao dete. I mene boli. Ni moj tata nije bolji, nema ga često, kao da smo otuđeni. Ni moj muž nije sa mnom blizak. Šta se ovo dešava? Kreću mi polako suze na kartu Otac. Ovde se sad, pred mojim očima, otvara jedno veliko prostranstvo spremno da bude isceljeno, osećam.
Druga karta, Iskrenost. Bolje pogledaj šta je tvoj smisao  svega ovoga. Jel možeš da spoznaš šta u stvari tražiš? Zašto? Razmisli. Čemu ovi svi očevi odjednom kojih ima ili možda i nema, bliskosti svakako nema.
Čija si ti?
Poslednja karta-Dete ili deca.
Otac-sustina-dete.
Zamolim andjele da mi pomognu da razumem.
I stigne mi odgovor. Obuzme me istina jačinom trenutnog razbuđivanja, otrežnjenja ili neke jake iznenadne spoznaje. Kao da je gluv čovek iznenada pročuo, a slep video Sunce, zaboravan se setio, a besvestan se probudio!
JA SAM TVOJ OTAC, reče Bog. Jel osetiš da te beskrajno volim i pokazujem ti? Je li sad vidiš kolika je moja ljubav i da li osetiš mene, svoga oca kako te nežno grlim i primičem u svoje naručje. Jel ti treba jača ljubav i briga? Da li osetiš kako je lepo i bezbrizno biti moje dete, je li uviđaš da si dete Boga?
Velika praznina postane odjednom mirna svetlost bezbrižnosti i ljubavi. Ja zbrinuta i puna Boga, božanstvena, osećam kako milina protiče nadoknađujući sve one slabosti koje su izazvale figurice “očeva”.
Kako je moćno biti Božija ćerka.
Kako je lako biti bliska sa Njim.
Volim svoga Oca i dobro se slažemo.

Kad mi se obrati, razumem sve šta mi kaže svojim porukama punim ljubavi.

Leave a Comment

Books Categories