20 septembra, 2019

Knjiga Buđenje Boginje je obišla pola sveta, proskitala se po plažama, balkonima, kolima, krevetima, koferima, kafićima na raznim meridijanima… Ali od danas je možete naći na još jednom posebnom mestu – u svim knjižarama Laguna i DELFI knjižare! Možete je poručiti i na Delfi.rs ili se prošetati do svoje omiljene knjižare. Ako ste u Novom…

27 novembra, 2018

Dobro jutro. Evo zašto bi trebalo da vam je dobro. Gospodin S je doživeo nešto sto je od velike važnosti za sve nas.Probudio se običan, kao i uvek. Debeljuškast, teže se podiže iz kreveta. Zapne negde u donjem predelu ledja, a tačno naspram donjeg stomaka.-“Oop, ooop” – uspeo je da ustane. Iste papuče, ista žena spava u krevetu, ista soba, čini mu se već hiljadu godina. Ipak se pita:-“Sta se dešava?

27 novembra, 2018

Ostavljena žena je rodjena pre četrdeset i nešto godina u malom gradu.Završila je školu u kojoj je savladala gradivo iz svih predmeta, znala je sve formule i definicije, ali nije naučila kako da joj nešto ide od ruke.Njena struka je Diplomirana partnerka koju će pre ili kasnije svaki muškarac ostaviti.

27 novembra, 2018

Postavila sam pitanje andjelima, koje karte da otvorim tog dana. Usledio je odgovor Mary Queen i posle kratkog mešnja, izletela je karta „Otac“.Šta je ovo sad? Pričam dosta o patrijarhatu na predavanjima, I juče spominjemo maminog nepoznatog oca, veliku misteriju, do danas nerešenu. Nagađamo mi, potomci nepoznatog ponešto ko bi mogao biti taj čovek, sklapamo puzle i priče rođaka iz tog doba, ali baba ćuti!

27 novembra, 2018

U okviru života postoje stvari koje se podrazumevaju.U okviru posla postoje jasno definisane procudere i pravila.U okviru odnosa, zna se šta se očekuje od druge strane.U okviru mojih godina ima šta se može, šta se ne može.Odoh ja iz okvira…

27 novembra, 2018

Njegov Cv je prazan jer se dezintegrisao u svetlost i sve što ga je ograničavalo se istopilo pred tim blaženstvom.On nije imao ni želje i potrebe koje bi mogle da ga skuče.Nije više mario za rodbinske odnose i utiske koje ostavlja na druge ljude.Potpuno je bio imun na sve strahove od života i od smrti.

19 novembra, 2018

Ne mogu da kažem ništa loše o čoveku jer će ispasti da ja nisam čovek, da sam nečovek ili se razmećem da sam, tobož, nadčovek.Ali u svakom trenutku mogu da budem slon, mrav ili ptica i koju god perspektivu da zamuzmem, kažem da sa čovekom nešto ne ide kako treba.Čovek hoda, misli, jede, pije, razmnožava se i spava. Za to vreme, uspe nekoliko puta na dan da se nervira, prejede, uplaši i posvađa sa okolinom. Izluđuje ga sve i svašta. Čovek je jedina vrsta koja se svađa i sa samim sobom dok se izjeda.

21 februara, 2018

Njegov Cv je prazan jer se dezintegrisao u svetlost i sve što ga je ograničavalo se istopilo pred tim blaženstvom. On nije imao ni želje i potrebe koje bi mogle da ga skuče. Nije više mario za rodbinske odnose i utiske koje ostavlja na druge ljude. Potpuno je bio imun na sve strahove od života…

Books Categories